CAF INLOGGEN WACHTWOORD VERGETEN?
 
Home
Organisatie
Actuele berichten grootfruit
Bloeiweer
Grafieken
Klein- en steenfruit
Informatie
Nieuwsbrieven 2013
Nieuwsbrieven 2012
Nieuwsbrieven 2011
Adviseurs CAF
Agenda
Bewijs van Vakbekwaamheid
Abonnement bij de CAF
Perenstudieclub CZAV
Perenstudieclub AgruniekRijnvallei
Informatie voorlichters coƶperaties
Fotopagina
Links
Contactgegevens CAF
Privacy statement
E-mailadres:
Wachtwoord:
INLOGGEN
CAF
Centrale Adviesdienst Fruitteelt
 
info@caf.nl
(0418) 655 927

Klein- en steenfruit


Voorlichting klein- en steenfruit


Sinds 2004 is de Centrale Adviesdienst Fruitteelt actief als voorlichtingsorgaan voor de telers van klein- en steenfruit. Onder kleinfruit vallen bij de CAF de teelten van bessen, bramen en frambozen. Bij het steenfruit ligt de nadruk op de teelt van pruim en kers. Daarnaast is de CAF in beperkte mate actief in de begeleiding van aardbeientelers. Ook bij enkele nieuwe teelten, zoals die van de kiwibes, is de CAF betrokken.

Nieuwsbrieven
Net als bij het grootfruit ontvangen klein- en steenfruitklanten van de CAF op jaarbasis een 20-25 tal nieuwsbrieven waarin de actualiteiten voor de diverse teelten worden besproken. Daarnaast bieden wij als CAF telers van klein- en steenfruit de mogelijkheid gebruik te maken van betaalde voorlichting. Bij deze vorm van voorlichting kunt u gebruik maken van de (teelt)specialist klein- en steenfruit welke op uw bedrijf adviseert aangaande teelt, gewasbescherming en bemesting. Klanten ontvangen niet alleen de nieuwsbrieven met actualiteiten, ook ontvangen zij jaarlijks het gewasbescherming- en bemestingsplan, alsmede de lijsten met toegelaten middelen voor diverse teelten van houtig kleinfruit, pruimen, kersen en aardbeien.

Overige advisering
Naast het geven van voorlichting voeren wij als CAF ook enkele projecten uit met betrekking tot klein- en steenfruit. Enkele voorbeelden zijn het doen van een vergelijkend onderzoek naar middelen die kunnen worden ingezet bij het voorkomen van vruchtrot bij rode bessen. Een ander project was het doen van onderzoek naar het gebruik van verschillende substraten op het groeien van pruimenbomen op de onderstam VVA-1.
Een laatste onderdeel van de voorlichting aangaande klein- en steenfruit is het verzorgen van lezingen en presentaties over uiteenlopende onderwerpen rondom deze teelten.

Aanmelden
Bent u geĆÆnteresseerd in de nieuwsbrief klein- en steenfruit of heeft u graag dat de specialist
een bezoek brengt aan uw bedrijf, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook een e-mail sturen naar info@caf.nl