projecten | Proeftuin Randwijk

Proeftuin Randwijk


Proeftuin Randwijk
In 2017 is de CAF een samenwerking aangegaan met Fruitconsult, de NFO en Wageningen University & Research. Het doel van deze samenwerking is om Proeftuin Randwijk terug op de kaart te zetten als het centrum voor onderzoek en innovatie in de Nederlandse Fruitteelt. Sinds de aanvang van de samenwerking is er veel veranderd op Proeftuin Randwijk. De opstanden op de proeftuin staan er inmiddels weer netjes bij. Het beteelde areaal is uitgebreid met onder andere een volledig biologisch perceel.

Sinds januari 2020 is CAF medeaandeelhouder van het proefbedrijf Randwijk. Middels deze samenwerking met Fruitconsult is de basis onder proeftuin Randwijk verder verstevigd voor de komende jaren, wat betreft het verwerven en uitvoeren van voor de fruitteeltsector interessant en belangrijk onderzoek.

Een zeer positief aspect is dat de sector achter de proeftuin is gaan staan. Zo is het aantal sponsoren inmiddels de 75 gepaseerd en het aantal supporters de 350.

Op de proeftuin is een nieuw kleinfruitcentrum opgericht voor praktijk gericht onderzoek in de kleinfruitsector. Daarmee is er naast de vele activiteiten richting groot- en pitfruit een plaats gekomen met specifieke aandacht voor kleinfruit. Met dit kleinfruitcentrum is het aantal bedrijven dat zich verbonden heeft met de proeftuin wederom gegroeid.

Ieder jaar groeit het sector brede draagvlak ten gunste van Proeftuin Randwijk. De CAF zal zich in blijven zetten om deze trend voort te zetten.


Klik op bovenstaand logo voor meer informatie over Proeftuin Randwijk.

Wilt u als teler supporter worden van Proeftuin Randwijk?

Ik wil supporter worden van Proeftuin Randwijk!

Wilt u als bedrijf sponsor worden van Proeftuin Randwijk?

Wij willen sponsor worden van Proeftuin Randwijk!